Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)
Tarih: 07 Haziran 2021

TÜBİTAK - Fransa Bosphours Programı Çağrısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Fransa Dışişleri Bakanlığı arasında mevcut İş birliği Protokolü çerçevesinde, Bosphorus Programı altında ortak araştırma projeleri desteklenecektir. Bu kapsamda, “2509 - Araştırma Projeleri – Fransa Dışişleri Bakanlığı ile İkili İşbirliği Programı (Bosphorus)” başlığı altında başvurular açıktır.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye’deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Fransa’daki araştırma kuruluşlarında çalışan araştırmacı(lar) ile “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

TÜBİTAK'a yapılacak proje başvurularının elektronik başvuru sistemi üzerinden yapılması gerekmektedir.

Söz konusu çağrı tüm alanlara açık olacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 7 Haziran 2021, 23:59 (TSİ).

Başarılı bulunan projelerde yer alan Türkiye’deki araştırma ekibi için TÜBİTAK tarafından, seyahat, yayılım ve bursiyer giderlerini karşılamak üzere proje süresi boyunca maksimum 350.000 TL araştırma desteği verilecektir. Çağrı kapsamında Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum Hissesi verilmeyecektir.

Maksimum proje süresi 24 ay olabilmektedir.

Çağrı ile detaylı bilgilere erişim linki: https://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-isbirligi-destekleri/2509/icerik-2509-fransa-disisleri-bakanligi-ile-bosphorus-programi

Proje Başvuru Sistemi’ne erişim linki: https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/

Fransız ortakların başvuru süreçleri için aşağıda iletişim bilgileri yer alan Büyükelçilik/Campus France yetkilileri ile temasa geçmeleri gerekmektedir.

Dr. Martin Godon Bilim ve Akademik İşbirliği Ataşesi Campus France-Türkiye Müdürü

Fransa Büyükelçiliği

E-posta: martin.godon@ifturquie.org