Hoş Geldiniz
Üniversite-Sanayi İş Birliği Modülünün Amacı:
Beykent Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Beykent TTO) Üniversite-Sanayi İş Birliği Biriminin temel amacı, fikir aşamasında veya var olan Ar-Ge projelerinin etkin ve hızlı bir şekilde özel sektöre yönlendirilmesi, özel sektörün ihtiyaçlarının da akademisyenlere aktarılarak üniversitedeki akademisyenler ile özel sektör arasında sürdürülebilir bir iş birliği sağlamaktır.
Üniversite-Sanayi İş Birliği Modülünün Faaliyetleri:
Beykent Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Beykent TTO) Sanayi İşbirliği Birimi aşağıdaki faaliyetleri yürütmektedir:
Çalışma Alanları
Çalışma Modeli
Firmanın özellikle çalışmak istediği belirli bir akademisyen veya akademisyen topluluğu yok ise, Beykent TTO firmanın ihtiyaçlarını karşılayacak akademisyen veya akademisyen topluluğunu oluşturduğu akademisyen veri havuzundan belirlemektedir. Firma/Akademisyen tarafından Üniversite Sanayi İş Birliği Formu doldurularak süreç başlatılır.
Ticarileştirilmesi istenilen ürün ile ilgili akademisyen veya akademisyen topluluğu eşleştirilerek, gerekli olması durumunda üniversite altyapısı da sürece dâhil edilerek lisanslama ve ticarileştirme süreci yönetilir. Ortaya çıkan ürünlerin patentleşme süreci Beykent TTO Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi Birimi tarafından yürütülür.
Bir kurumdan fon almak tamamen firmanın tercihine bağlıdır. Kendi öz kaynakları ile de projenin gerçekleştirilmesi mümkündür
Başvurulması planlanan döneme ait güncel fon ve destek programları firma ile yapılan üniversite sanayi iş birliği geliştirme toplantılarında, mevcut durumun analiz edilmesi sonrasında belirlenmektedir.
Üniversite-Sanayi İş Birliği Birimi Sorumlusu
alpaslankarabacak@beykent.edu.tr
LinkedIn